Procedure Haya trainer worden

Stappenplan aanmelding trainer bij de Haya:

De Haya van Somerenstichting verzorgt het trainings- en opleidingsaanbod van de VVD. De trainingen en opleidingen worden gegeven door enthousiaste vrijwillige Haya-trainers uit heel het land.

De trainers worden opgeleid door de Haya van Somerenstichting. Vervolgens kunnen zij worden benaderd door opleidingsorganisatoren om een training te geven. Er wordt ook rekening gehouden met welke trainingen zij willen geven, in welke regio en of zij ook digitaal een training willen geven.

Elk jaar wordt er weer opnieuw gekeken of er nieuwe trainers opgeleid dienen te worden. Lijkt het jou leuk om ook trainer te worden bij de Haya van Somerenstichting en zijn er dit jaar weer nieuwe trainers nodig? Volg dan het volgende stappenplan!

       1.     Check of je voldoet aan het 'profiel trainer'

       2.     Maak je interesse kenbaar via haya@vvd.nl, door je CV en motivatiebrief op te sturen. Aanmelding kan het hele jaar. De selectie voor het train-de-trainer weekend wordt in mei van elk jaar gedaan.

       3.    Na jouw aanmelding neemt een medewerker van de Haya van Somerenstichting contact met je op om de procedure en voorwaarden verder toe te lichten. Ook vragen we je voor welke trainingen je voorkeur hebt.

       4.     In mei worden de aanmeldingen besproken met Stuurgroepsleden en medewerkers van de Haya en wordt er een selectie gemaakt voor het trainersweekend.

       5.    De medewerkers van de Haya koppelen ook in mei persoonlijk aan jou terug of je geselecteerd bent voor het trainingsweekend.

       6.     Bij selectie vragen we je de volgende gegevens op te sturen naar haya@vvd.nl  (wees gerust, je ontvangt hier ook een mail over):
 - Naam
 - Telefoonnummer
 - E-mail
 - Gemeente/regio
 - (Eventuele) functie binnen de VVD
 - Beroep
 - Pasfoto

       Deze gegevens worden gebruikt voor een deelnemersboek, die je bij het trainingsweekend ontvangt. De datum en locatie voor het trainingsweekend zullen ook in deze mail staan. Met het delen van deze gegevens, ga je akkoord dat deze worden gedeeld.

       7.     In de periode juni t/m september zijn we bij de Haya druk bezig om het programma voor te bereiden. Twee weken voor het trainingsweekend krijg je een laatste mail met alle details van ons.

       8.     Elk jaar in oktober staat het trainingsweekend gepland. Deze volg je onder begeleiding van onze gecertificeerde trainers, gedurende twee dagen.

       9.     Na afloop van het trainersweekend krijg je een link om een enquête in te vullen over hoe je het trainingsweekend hebt ervaren.

       10.     In de periode oktober – november neemt een medewerker van de Haya contact met je op om een evaluatie door te nemen. Dit kan zijn dat je nog een paar trainingen mee moet lopen met een gecertificeerde trainer of dat je al zelfstandig trainingen mag geven.  

       11.     Ten slotte ben je gecertificeerd als Haya-trainer! Gefeliciteerd! Je wordt bij ons in het systeem gezet als trainer en vanaf dit moment kunnen opleidingscoördinatoren jou benaderen als trainer. We verwachten dat je het eerste jaar na certificering 4 trainingen gaat geven.